Συμβουλές ομορφιάς - 40 plus…

Συχνά λένε πως η ζωή αρχίζει στα 40 και αναμφίβολα είναι μια από τις πιο παραγωγικές δεκαετίες για κάθε άνθρωπο.
Σε αυτή την δεκαετία, τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα γίνονται πιο φανερά, η ελαστικότητα και η...
παραγωγή λιπαρότητάς του μειώνεται, ενώ η ανανέωση της επιδερμίδας επιβραδύνεται σταδιακά.

Οφείλουμε λοιπόν, να προστατέψουμε το δέρμα μας από τις ρυτίδες έκφρασης που κάνουν την εμφάνισής τους γύρω από τα μάτια, τη μύτη, το στόμα και το μέτωπο, χαρίζοντάς του μια εντατική περιποίηση πρωί και βράδυ.

Φροντίστε να μην εκτίθεστε υπερβολικά στον ήλιο, να ασκήστε και να τρέφεστε σωστά, πράγματα τα οποία συμβάλλουν όχι μόνο στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης του δέρματος και του σώματος, αλλά και στη γενικότερη υγεία του οργανισμού.

Τέλος, αν θέλουμε να καθυστερήσουμε τα σημάδια του γήρατος, θα πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος όσο το δυνατόν περισσότερο, το οποίο μπαίνει δυναμικά στη ζωή μας σε αυτή την περίοδο, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις ποικίλες ανάγκες μας.

Tips

- Χρησιμοποιείστε μια πιο θρεπτική και ενυδατική κρέμα ημέρας ενισχυμένη με αντιγηραντικούς παράγοντες, εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά συστατικά και δείκτη αντιηλιακής προστασίας.

- Μην ξεχνάτε να προσθέτετε στην περιποίησή σας μια ειδική κρέμα ματιών και μια κρέμα νυκτός, μιας και το βράδυ η διαδικασία κυτταρικής ανάπλασης γίνεται εντονότερη.

- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ειδικό ορό (serum) πριν από την κρέμα σε όλες τις γραμμές προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, το οποίο δρα στις πιο βαθιές στοιβάδες της επιδερμίδας.

- Αναζητήστε στα καλλυντικά που αγοράζεται συστατικά όπως η ρετινόλη, τα οξέα φρούτων (AHA) και η βιταμίνη C.

- Φροντίστε να γυμνάζεστε και να τρώτε υγιεινά, μειώνοντας τις θερμίδες λίπους που παίρνετε από τη διατροφή.

- Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό για να προστατεύεστε από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

- Σταματήστε το κάπνισμα τώρα, όσο ακόμα είναι νωρίς.

- Αποφύγετε το άγχος, αναζητώντας το γέλιο και την διασκέδαση.

- Βάλτε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιποίησης απολεπιστικές κρέμες, ενυδατικές και θρεπτικές μάσκες, και προτιμήστε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας κάποιο απαλό γαλάκτωμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex