Kαλοκαιρινό Μακιγιάζ - Do`s and don`ts

Το καλοκαίρι όλες θέλουμε το μαγικό άγγιγμα του ήλιου στο δέρμα μας και στο πρόσωπό μας και γι' αυτό το καλοκαιρινό μακιγιάζ θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανάλαφρο και λαμπερό...


Επειδή όμως, η πολλή ζέστη και ο ιδρώτας, ταλαιπωρούν την επιδερμίδα, δεν πρέπει να την επιβαρύνουμε με πολλά και ακατάλληλα προϊόντα. Θέλουμε η επιδερμίδα μας, να φαίνεται φρέσκια, λαμπερή και ανανεωμένη χωρίς υπερβολές. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κρατήσουμε ως επιλογή καλοκαιρινού μακιγιάζ και τι πρέπει να απορρίψουμε...

Do`s
Το "κλειδί" του καλοκαιρινού μακιγιάζ είναι η πούδρα και το make-up. Για να δείχνετε φυσικά μαυρισμένες, θα πρέπει να διαλέξετε απόχρωση ένα με δύο τόνους πιο σκούρα από τη φυσική σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα bronzer μαζί με το το make-up σας, σε όλο το πρόσωπο, το οποίο θα απλώσετε με φορά απ' το κέντρο προς τα έξω, χωρίς να  ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.
Μία άλλη πρόταση είναι να αντικαταστήσετε την καθημερινή ενυδατική κρέμα με κάποια που θα χαρίζει ένα ελαφρύ μαύρισμα.


Το καλοκαίρι προτιμήστε σκιές ιριδίζουσες, αλλά και ματ σε λαμπερά και ζωηρά χρώματα, μιας που το έντονο χρώμα στα μάτια είναι το πολύ "must"' για την φετινή σεζόν. Μια πολύ καλή επιλογή για τα βράδια του καλοκαιριού είναι και οι μεταλλικές σκιές σε αποχρώσεις του χρυσού και του χαλκού.

Για πιο παιχνιδιάρικες διαθέσεις, μια τολμηρή πρόταση είναι οι χρωματιστές μάσκαρα (μπλε, πράσινες, βιολετί κ.τλ.), που μπορούν να μεταμορφώσουν το βλέμμα και να το φωτίσουν. Προτιμήστε αδιάβροχη για τυχόν ατυχήματα λόγω ζέστης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ρουζ δεν είναι άλλο απ' το αγαπημένο μας bronze, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι το μόνο χρώμα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο καλοκαιρινό μας μακιγιάζ. Ένα πέρασμα με ρουζ που να περιέχουν shimmer σε πορτοκαλί τόνο, αλλά και σε σομόν-ροζ θα δώσει την αίσθηση λάμψης και ζεστασιάς στο πρόσωπό μας.

Στα χείλη βάλτε ένα κραγιόν σε απαλό ροζ, ή ουδέτερο χρώμα και περάστε από πάνω ένα διάφανο γκλος, με δείκτη προστασίας. Σε πιο μαυρισμένες επιδερμίδες μπορείτε να τολμήσετε κραγιόν
σε πορτοκαλί τόνους.

Βασικός κανόνας και στο καλοκαιρινό μακιγιάζ είναι να διατηρούμε την χρωματική ισορροπία σε μάτια και χείλη. Επίσης, αν έχουμε επιλέξει ιριδίζουσα σκιά για τα μάτια καλύτερα να κρατήσουμε ματ τα χείλη και το αντίστροφο.

Όσο για τα βερνίκια νυχιών στα χέρια και τα πόδια που είναι must-have για το καλοκαίρι, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από την μεγάλη γκάμα των εκθαμβωτικών λαμπερών χρωμάτων που προσφέρουν όλες οι εταιρίες, όποιο χρώμα ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Όσο πιο μαυρισμένες είστε τόσο καλύτερα να επιλέξετε τολμηρά κοραλί, φούξια, καρπουζί χρώματα.


Don`ts
Το καλοκαίρι λόγω ζέστης και ιδρώτα η επιδερμίδα ταλαιπωρείται και όπου υπάρχει τάση για λιπαρότητα, αυξάνεται. Γι' αυτό, αποφύγετε τα βαριά make up και προτιμήστε ελαφριές, oil free κρεμωδεις υφές.

Προσοχή στο χρώμα της πούδρας. Είπαμε ότι μας αρέσει η ελαφριά μαυρισμένη επιδερμίδα, αλλά όχι υπερβολές, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι τελείως αφύσικο με το υπόλοιπο σώμα. Όχι υπερβολικά σκούρα τερακόττα, η απόχρωση θα πρέπει να είναι τόσο όσο θα μας κάνει να φαινόμαστε ότι μας "έπιασε" ο ήλιος. Επίσης, δεν πρέπει να "φορτώσουμε"' όλο το πρόσωπο με τερακότα (bronze) και αν πάλι θέλουμε να το κάνουμε, ένα απαλό άγγιγμα μ' ένα φαρδύ πινέλο αρκεί.

Πείτε αντίο στα σκούρα eyeliner και τα σκούρα smokey eyes. Aν μας αρέσει το στυλ smokey μπορούμε να το κάνουμε με πιο καλοκαιρινά χρώματα, αλλά όχι μαύρο-γκρι, γιατί "φωνάζουν" χειμώνα. Επίσης, αποφύγετε τις ασημί μεταλλικές σκιές, μιας που το καλοκαίρι καλό είναι να αντικατασταθεί με μια πιο χάλκινη απόχρωση.

Σε όλες αρέσει η λάμψη του καλοκαιριού, στο πρόσωπο μας, αλλά μερικές φορές καλό είναι να μην υπερβάλουμε με τις γυαλάδες. Υπάρχουν πολλά προϊόντα με μεταλλικά και shimmering στοιχεία, αλλά θέλει μέτρο και προσοχή στην ποσότητα. Μια συμβουλή είναι να τονίζουμε 1-2 το πολύ σημεία με προϊόντα λάμψης, αν π.χ φωτίσουμε τα μάγουλα μας καλύτερα να αφήσουμε τα χείλη μας ματ, ή αντίστοιχα αν φωτίσουμε τα μάτια μας περιορίζουμε την γυαλάδα στα μάγουλα και στα χείλη μας.

Στο ρουζ πείτε όχι σε πολύ καφέ αποχρώσεις, που το μόνο που κάνουν  είναι να καλύπτουν την φυσική ροδαλότητα του προσώπου μας. Λατρεύουμε την τερακότα, αλλά οι πολύ σκούρες αποχρώσεις κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται αφύσικο και άγριο, σαν να είναι καμμένο απ' τον ήλιο. Ειδικά την ημέρα το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά έντονο και ψεύτικο.

Αφήστε στην άκρη τα σκούρα κραγιόν, γιατί δεν έχουν θέση στην λάμψη αυτής της υπέροχης εποχής. Το καλοκαίρι απαιτεί λαμπερό και φωτεινό χρώμα στα χείλη, όπως φούξια, κοραλί, καρπουζί, ροζ-μπεζ, ...και όχι, μπορντώ, βυσσινί και σκούρα κόκκινα που παραπέμπουν σε χειμωνιάτικο στύλ. Ok, μπορεί να τα έχουμε δει σαν τάση σε διάφορα ντεφιλέ μόδας, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα υιοθετήσουμε ντέ και καλά, ανάλογα πάντα το στυλ μας και την διάθεσή μας.

Γενικά, το καλοκαίρι απαιτεί φυσική ομορφιά γι' αυτό το μακιγιάζ μας δεν πρέπει να είναι έντονο, αλλά ανάλαφρο γεμάτο λάμψη με φόντο τον ήλιο. Μείνετε λοιπόν φυσικές και λαμπερές και εντυπωσιάστε τις καυτές μέρες του καλοκαιριού με την ανάδειξη της φυσικής σας ομορφιάς...
Remember, η ομορφιά είναι μέσα μας και αυτή είναι αυτή που αναδεικνύεται...
Καλό Καλοκαίρι !!

Φωτεινή Μακρίδου - fmakridou@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex