10 Κανόνες Διακόσμησης που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθήσεις!

Είστε πεπεισμένοι ότι ένα μικρό δωμάτιο πρέπει να είναι οπωσδήποτε χρώματος λευκού; Σκέφτεστε ότι θα πρέπει να διατηρήσετε μόνο ένα στυλ επίπλων στον χώρο σας; Διαβάστε παρακάτω για να...
μάθετε ποιοι κανόνες διακόσμησης πρέπει να απομυθοποιηθούν!






ΚΑΝΟΝΑΣ 1: Χρησιμοποιείστε μόνο έναν τύπο ξύλου σε ένα δωμάτιο.

Όλα τα είδη ξύλου ταιριάζουν και μπορούν να δώσουν τέλειο αποτέλεσμα! Η ανάμιξη διάφορων τύπων ξύλου, μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο πολύ πιο ενδιαφέρων, σαν να απέκτησε χαρακτήρα με το πέρασμα του χρόνου!















ΚΑΝΟΝΑΣ 2: Το πιο σημαντικό κομμάτι του σαλονιού είναι ο καναπές.

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που λέει ότι ένα καθιστικό πρέπει να έχει έναν καναπέ! Τέσσερις πολυθρόνες κάνουν την δουλειά τους με πολύ περίτεχνο τρόπο! Μπορείτε να βάλετε τον καναπέ σε έναν χώρο που θα χρησιμοποιείτε σαν βιβλιοθήκη και γραφείο για παράδειγμα.








ΚΑΝΟΝΑΣ 3: Οι Καρέκλες της τραπεζαρίας θα πρέπει να είναι μέρος ενός σετ.

Εφαρμόστε τους κανόνες του Mix & Match στις καρέκλες της τραπεζαρίας σας! Δεν γίνεται να έχετε 8 πανομοιότυπες καρέκλες στο σαλόνι σας! Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!














ΚΑΝΟΝΑΣ 4: Κάθε δωμάτιο χρειάζεται ένα χαλί.

Είναι αλήθεια ότι τα χαλιά «ορίζουν»  ένα χώρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να υπάρχουν παντού! Η απουσία τους μπορεί πραγματικά να «ανοίξει» ένα δωμάτιο. Γυμνά δάπεδα από ξύλο ή πέτρα μπορούν να είναι εξίσου όμορφα! Επίσης, σκεφτείτε ότι δεν θα γλιστράτε στο κλασικό χαλί στην κουζίνα μπροστά από το νεροχύτη!








ΚΑΝΟΝΑΣ 5: Το στυλ των επίπλων  θα πρέπει να ταιριάζει.

Αν διαλέξετε για τον χώρο σας χρώματα και υλικά από διαφορετικά στυλ επίπλων, τότε οι  επιλογές σας θα έχουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής! Τα αξεσουάρ είναι επίσης ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας δεν θα εγκλωβιστεί σε ένα «θέμα».









ΚΑΝΟΝΑΣ 6: Πάντοτε πρέπει να υπάρχει ένα τραπεζάκι μπροστά από τον καναπέ.

Το πιο ευέλικτο τραπεζάκι του καφέ που μπορείτε να βρείτε είναι το λεγόμενο «οθωμανικό» που έχει πάνω του έναν δίσκο! Όχι μόνο λειτουργεί ως επιπλέον κάθισμα, αλλά ο δίσκος βοηθά και για να τοποθετήσετε ποτά, τηλεχειριστήρια και άλλα αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε στο καθιστικό σας!













ΚΑΝΟΝΑΣ 7: Η καλλιτεχνικές ανησυχίες των παιδιών σας είναι  μόνο για το ψυγείο ή ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που τους επιτρέπετε να βάζουν τις ζωγραφιές τους.
Η ζωγραφική και τα σχέδια από παιδιά μπορούν να φέρουν χρώμα και κέφι σε έναν χώρο χωρίς φαντασία. Τοποθετήστε σε πολύχρωμο ή λευκό πλαίσιο τις δημιουργίες τους και κρεμάστε τις στον τοίχο! Έχουν πνεύμα και νόημα!














 ΚΑΝΟΝΑΣ 8: Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, χρησιμοποιείστε μικρά έπιπλα.

Μικρά έπιπλα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο το κάνουν να φαίνεται ακόμη μικρότερο! Δοκιμάστε ένα ψηλό κρεβάτι και ένα ψηλό κεφαλάρι. Το δωμάτιό σας θα φαίνεται μεγαλύτερο!











ΚΑΝΟΝΑΣ 9: Διακοσμήστε με ασφάλεια σε μικρούς χώρους.

Τα μικροσκοπικά δωμάτια είναι ιδανικά για έντονη διακόσμηση. Βάλτε ένα μεγάλης κλίμακας τυπωμένο ύφασμα ή ταπετσαρία στους τοίχους, ακόμη και στο ταβάνι! Είναι ευκολότερο, ασφαλέστερο και λιγότερο δαπανηρό να υιοθετήσετε την «δραματική» διακόσμηση σε ένα μικρό δωμάτιο. Μπορεί να έχετε κουραστεί από μια τολμηρή ταπετσαρία στον κυρίως χώρο σας αλλά θα μετατρέψει σε συναρπαστικό χώρο για να περνάτε τον χρόνο σας, ένα δωμάτιο μικρότερων διαστάσεων!











ΚΑΝΟΝΑΣ 10: Τα Vintage κομμάτια είναι καλύτερα να τα αφήνουμε όπως είναι.

Μην φοβάστε να ζωγραφίσετε και να βάλετε χρώμα σε ένα vintage κομμάτι. Δεν γίνεται όλα τα έπιπλα να είναι καφέ! Σε αυτό το υπνοδωμάτιο, γαλλικές και βρετανικές σημαίες ανεμίζουν πάνω από ένα μπαμπού κρεβάτι.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex