Τέλεια Κρέμα Καραμελέ

Δεν ξέρω για σας, αλλά η κρέμα καραμελέ για μένα είναι από τα καλύτερα γλυκά και αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι δε τέλεια μετά από γεύμα, αφού και σε ποσότητα δεν είναι πολλή αλλά και...
δεν είναι τόσο βαριά. Η συνταγή είναι της γιαγιάς, από το περίφημο βιβλίο της, αλλά λίγο πειραγμένη: μείωσα τη ζάχαρη και επειδή είχα μόνο γάλα με 1.5% λιπαρά πρόσθεσα λίγη κρέμα γάλακτος. Νομίζω πως γενικά της πάει να είναι ελάχιστα πιο βουτυρώδης. Το μόνο σχετικά δύσκολο της συνταγής είναι η καραμέλα, αλλά στην ουσία είναι πανεύκολη.

Κρέμα Καραμελέ

ΥΛΙΚΑ για 8-10 φορμάκια
  • 800μλ γάλα 1.5% λιπαρά
  • 200μλ κρέμα γάλακτος 22% λιπαρά
  • 75γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 αβγά
  • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική (για την καραμέλα)
  • 1 κγ βανίλια (ή φυσικό εκχύλισμα βανίλιας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ξεκινήστε με την καραμέλα: σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχτε τη ζάχαρη (200γρ) και 1 κ.σ. νερό. Αφήστε τη σεμέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μέτριο χρώμα (καραμελέ!). Τρία πράγματα πρέπει να ξέρετε για την καραμέλα: 1) καίει πάρα πολύ, 2) δεν θέλει ανακάτεμα, 3) συνεχίζει να σκουραίνει.
  2. Μοιράστε την καραμέλα στα φορμάκια και γυρίστε τα από όλες τις πλευρές να αλειφτούν με την καραμέλα. Προσοχή καίνε πολύ! Αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Στο ίδιο κατσαρολάκι της καραμέλας ρίχτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και μόλις πάρει βράσει ρίξτε και τη ζάχαρη (75γρ) να διαλυθεί.
  4. Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τους σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί όλο.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 oC.
  6. Με μια κουτάλα γεμίστε τα φορμάκια μέχρι επάνω. Σε ένα βαθύ ταψί στρώστε μια πετσέτα κουζίνας, βάλτε από πάνω τα φορμάκια και γεμίστε μέχρη τη μέση με καυτό νερό. Βάλτε προσεχτικά το ταψί στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να δέσει η κρέμα. Βγάλτε τα φορμάκια και αφήστε τα να κρυώσουν. Έπειτα τοποθετήστε τα σκεπασμένα στο ψυγείο.
  7. Για να ξεφορμάρετε, είτε περάστε ένα μαχαίρι γύρω γύρω στην άκρη, είτε βυθίστε τα φορμάκια σε λίγο ζεστό νερό μέχρι λίγο πάνω από τη μέση, σκεπάστε τα με το πιάτο και αναποδογυρίστε με προσοχή.
http://foodjunkie.eu/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex