Οικονομική διακόσμηση για ενοικιαστές

Είσαι νέος ενοικιαστής και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις την διακόσμηση του σπιτιού σου; Ας δούμε μαζί μερικές οικονομικές, εύκολες και 'φιλικές' προς τους ιδιοκτήτες λύσεις και ιδέες.

Επέλεξε το ύφος...
που θέλεις να έχει το διαμέρισμά σου.

Λόγω του ότι τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα δεν αποτελούνται συνήθως από μεγάλους χώρους, το να επιλεχθεί ένα ύφος για να εφαρμοστεί σε όλο το σπίτι, αφενός δείχνει το σύνολο ενιαίο και μεγαλώνει οπτικά το πεδίο κι αφετέρου απλοποιεί τα πράγματα για εσένα. Θέλεις ένα χώρο για χαλάρωση με ήρεμη ατμόσφαιρα; Επίλεξε γήινα ή ψυχρά χρώματα όπως (σπασμένα) μπλε και πράσινα. Θέλεις να εκφράσεις την πολύχρωμη προσωπικότητά σου; Δοκίμασε φωτεινούς συνδιασμούς έντονων χρωμάτων.

Εάν χρειάζεσαι έπιπλα, ρίξε μια ματιά σε αγγελίες όπου μπορείς να βρείς πραγματικές ευκαιρίες. Και μην παραλείψεις μια βόλτα στα μεγάλα καταστήματα που προσφέρουν έπιπλα σε πολύ χαμηλό κόστος (ΙΚΕΑ, PRAKTIKER, SATO..).

Προτίμα απλά κομμάτια σε λιτές γραμμές που να μπορούν να εναρμονιστούν εύκολα σε κάθε στυλ διακόσμησης. Κάποια κομμάτια μπορείς να τα φτιάξεις και μόνος σου. Μην κάνεις οικονομία σε κάποια άλλα βασικά κομμάτια, όπως στρώματα και μαξιλάρια.

Δώσε προσωπικότητα στο χώρο σου.

Τώρα που έχεις επιλέξει τα χρώματα, το ύφος και τα έπιπλα του σπιτιού σου, ήρθε η ώρα να δώσεις το προσωπικό σου στίγμα. Αράδιασε μαξιλάρια, ριχτάρια, κουρτίνες, στόρια, κάδρα.. Δώσε χρώμα, ζέστανε το χώρο σου και 'μασκάρεψε' τις όποιες ατέλειες.

Εάν ο ιδιοκτήτης δεν σου επιτρέπει να βάψεις τους τοίχους:

μην απελπίζεσαι. Υπάρχουν λύσεις και γι' αυτό. Μπορείς να προμηθευτείς μια σειρά πολύ φθηνών κορνιζών που κυκλοφορούν στο εμπόριο, να τις 'γεμίσεις' με ασυνήθιστα πράγματα όπως κομμάτια υφάσματος, εξώφυλλα από cd, ετικέτες από προϊόντα, παρτιτούρες.. Κορνίζωσε ό,τι αγαπάς, ό,τι σου αρέσει να βλέπεις και κρέμασε τα στον τοίχο σε παράταξη. Μια άλλη εντυπωσιακή και πρωτότυπη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις φωτογραφίες τοίχου (photo murals). [βλ. photo], τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις σε τελάρο που θα αναρτήσεις στον τοίχο και όχι απευθείας πάνω στον τοίχο.

Μην διστάζεις να βάψεις τα παλιά σου έπιπλα.
Τα πάντα βάφονται σήμερα, ακόμη και οι φθηνές πλαστικές βιβλιοθήκες. Καθάρισε καλά την επιφάνεια, τρίψε ελαφρά, πέρασε ειδικό αστάρι και βάψε ο,τι αντικείμενο θέλεις. Μπορείς να προσθέσεις stencil ή στάμπες -ανάλογα με το γούστο και το στυλ σου. Βάψε τα έπιπλά σου στο ίδιο χρώμα για να δώσεις ομοιογένεια στο χώρο και να δείχνει μεγαλύτερος ή δοκίμασε να βάψεις τις καρέκλες της κουζίνας σε διαφορετικά χρώματα.

Το ότι είναι με ενοίκιο δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει 'σπίτι'.
Δώσε σε κάθε χώρο την προσωπική σου σφραγίδα. Επιστράτευσε τις οικογενειακές φωτογραφίες, παλιά παραδοσιακά χαλιά, κρέμασε τα κοσμήματα της γιαγιάς στον πολυέλαιο... Γίνε δημιουργικός και μη φοβάσαι να εκφράσεις τον εαυτό σου στη διακόσμηση του σπιτιού σου.
Decoration de lamaison

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tips

Μακιγιάζ

Διατροφή

Συνταγές

Διακόσμηση

Sex